Clădiri cu risc seismic aparținând unor spitale gălățene, demolate   Recomandat

Consilierii județeni gălățeni au aprobat demolarea a două pavilioane spitalicești cu risc seismic ridicat. Sunt clădiri foarte vechi care la un cutremur puternic s-ar prăbuși. Deși au fost închise, iar secțiile mutate în alte părți, imobilele tot reprezintă un pericol pentru cei din zonă.

Prima clădire vizată este Pavilionul de Dermatovenerologie (corp C21) de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Cuvioasa Parascheva”. Construcția a ajuns într-un stadiu avansat de degradare, cu o vechime de circa 100 de ani. Conform expertizei tehnice, structura de rezistență este deficitară la acțiunea cutremurelor specifice zonei, încadrându-se în clasa de risc seismic II. Construcția nu mai corespunde nici din punct de vedere funcțional sau al dotărilor, iar cheltuielile pentru repunere în funcțiune și consolidare sunt costisitoare și nu se justifică.

A doua clădire care va fi demolată este la Spitalul de Pneumoftiziologie: centrala de abur, o construcție într-un stadiu avansat de degradare, cu o vechime de 70 de ani și care a trecut prin cutremurele semnificative din 1977, 1986, 1990 și 2005), fără a se efectua intervenții de consolidare a clădirii sau reparații capitale ale pereților ori suprastructurii. În imediata vecinătate se află noul Ambulatoriu Integrat de Specialitate, iar vechiul imobil este unul de tip tehnologic/industrial, needilitar și neconform normativelor. Vechea centrală de abur nu poate fi utilizată nici pentru scopuri administrative, au decis experții.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.